Vattenhjul och kanal


Warning: Creating default object from empty value in /home/gotland2/offentligkonstgotland.se/wp-content/plugins/relevanssi/lib/utils.php on line 697
(1999)

Plats: Utomhus

Eva Hållsten är nog mest känd för sin fantasifulla, tredimensionella glasmosaik. Under 90-talet sågades vänliga, otäcka och sagoliknande vargar ut ur tjockt planglas med pågraverade ögon och mimik. Med tiden har vargarna trängs ut av vackra mosaikfåglar.

Hennes konstnärliga uttryck präglas av ett glädjefyllt skapande med en sagoberättande ton. Hon har hållit i många kurser för barn där barnen fått pröva på många olika tekniker. Hon har konsekvent bejakat möjligheten till skapande verksamhet, både i sin egen konstnärliga verksamhet men också igenom sin pedagogiska gärning.

Utsmyckningen på Alléskolan tar vara på barns behov av att leka och forma sin värld med hjälp av fantasin. Ursprungligen beskrev utsmyckningen ett klassrum ute i det fria. Genom väggar av snabbväxande pil skapades ett uterum att lära i och lära av. På befintliga bänkar kunde barn och lärare studera natur och ekologi. Utsmyckningen har med tiden förändrats av barnens lekar. Båten har tillkommit och kanten har breddats.

Konstverket är i behov av renovering och kommer då att kompletteras med ett vattenhjul enligt ursprungsutförande.

Skrolla till toppen